Skip to main content
Dit is een algemene afbeelding voor: Informatie voor mensen na een opname op de intensive care
Dit is een algemene afbeelding voor: Informatie voor mensen na een opname op de intensive care

Informatie voor mensen na een opname op de intensive care

Als gevolg van een ernstige ziekte en een intensive care opname kunnen zowel lichamelijke, als psychische klachten en problemen met de verwerking van informatie ontstaan. Dit wordt het Post Intensive Care Syndroom (PICS) genoemd

Wilt u meer weten?

Vragenlijsten: hoe gaat het met u?

Positievegezondheid.nl

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kunt u zich bijvoorbeeld voldoende redden? Voelt u zich gelukkig of misschien juist eenzaam? Het invullen van de vragenlijst Positieve Gezondheid helpt u kiezen en bespreken wat voor u belangrijk is. Er is een vragenlijst voor volwassenen en voor kinderen.

De maker van deze website is het Institute for Positive Health.

Nuttige websites

Chronischeaandoening.mirro.nl

Heeft u een chronische ziekte? De modules op deze website geven informatie en tips om beter om te leren gaan met uw chronische aandoening. Deze module helpt u om de situatie een plekje te geven en hoe u positief in het leven kunt staan. Vindt u het bijvoorbeeld lastig om uw zorgen met uw omgeving te delen? Piekert u veel? U betaalt €7,- om 1 jaar lang onbeperkt 17 modules te kunnen volgen.

Deze website is een initiatief van Stichting Mirro.

Mentaalvitaal.nl

Deze website s er voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en er zelf mee aan de slag wil. U vindt er informatie, mentale fitness tips & oefeningen, online cursussen & therapie en verwijzing naar hulp. Deze website is voor een brede doelgroep. Ook voor mensen zonder een ziekte of beperking. Mentaal Vitaal biedt gratis informatie, tips en oefeningen wanneer u last heeft van angst, piekeren, slaapproblemen, somberheid, stress, verdriet enzovoort. Er zijn ook specifieke tools te vinden gericht op thema’s die ook voor kunnen komen bij mensen met een ziekte of beperking,zoals stress en angst.

De meeste tools zijn gratis toegankelijk, sommige tools en therapieën kosten geld.

Mentaal Vitaal is een initiatief van het Trimbos instituut.

Snelbeterinjevel.nl

Snelbeterinjevel.nl biedt 3 gratis online trainingen aan om te werken aan slaap-, pieker- en stressklachten. De trainingen kunt u zelfstandig volgen. U ontvangt dus geen begeleiding. Een training bestaat uit praktische oefeningen die u kunnen helpen om uw klacht te verminderen. U kiest zelf welke oefeningen u eerst doet, en wanneer u ze doet. Meer informatie vindt u hier 

Snel beter in je vel is een initiatief van het Trimbos instituut.

Hulp regelen via de gemeente

Regelhulp.nl

U kunt u bij uw gemeente terecht voor hulp als u een ziekte of beperking heeft. In veel gemeenten is een Wmo-loket, een (sociaal) wijkteam en/of een jeugdteam.

Deze website is van de Rijksoverheid.