Skip to main content
Dit is een algemene afbeelding voor: Reuma
Dit is een algemene afbeelding voor: Reuma

Reuma

Wilt u meer weten?

Vragenlijsten: hoe gaat het met u?
https://www.mijnkwaliteitvanleven.nl
Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief, dat laat zien waar goede zorg om draait. Door de online vragenlijst in te vullen, brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u de zorg en leefomgeving waardeert. Een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

https://mijnpositievegezondheid.nl
Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kunt u zich bijvoorbeeld voldoende redden? Voelt u zich gelukkig of misschien juist eenzaam? Het invullen van de vragenlijst Positieve Gezondheid helpt u kiezen en bespreken wat voor u belangrijk is. Er is een vragenlijst voor volwassenen en voor kinderen. Een initiatief van het Institute for Positive Health.

https://watertoedoet.info
Wat er toe doet, helpt u duidelijk te maken wat voor u belangrijk is in uw leven. Dat doet u door vier vragen te beantwoorden. Een initiatief van de Harteraad, maar niet alleen gericht op mensen met een hart- of vaataandoening.

Nuttige websites

https://www.mantelzorg.nl
Een website met informatie voor mantelzorgers.

https://deeljezorg.nl
Deze community is een initiatief van MantelzorgNL en is bedoeld voor mantelzorgers. Op dit platform kunnen mantelzorgers met elkaar in gesprek, verhalen delen, vragen stellen. Het is een plek voor herkenning en erkenning. Deze community is mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

https://www.mantelzorg.nl/onderwerpen/vervangende-zorg
Je kunt alleen goed voor een ander zorgen, als je de zorg kunt combineren met andere belangrijke dingen in je leven: werk, gezin, vrienden, studie en ontspanning. Om deze dingen te kunnen blijven doen, bestaat er vervangende zorg voor uw mantelzorg. Ook respijtzorg genoemd.

https://schouders.nl
(Sch)ouders is een platform van, voor en door ouders van een kind met een lichamelijke- en/of een verstandelijke beperking, chronische ziekte en/of ontwikkelingsproblematiek (zorgkinderen). (Sch)ouders richt zich op onderwerpen waar ouders van zorgkinderen mee te maken (kunnen) krijgen op enig moment, ongeacht de soort beperking of aandoening. Een initiatief van Stichting Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders.

https://mirro.nl  
De modules over chronische aandoeningen op mirro.nl geven u informatie en tips om beter om te leren gaan met uw naaste met een chronische aandoening. Deze module helpt u om de situatie een plekje te geven. Vindt u het bijvoorbeeld lastig om uw zorgen over uw naaste met uw omgeving te delen? Piekert u veel? U betaalt €9,95 om 1 jaar lang onbeperkt een module te kunnen volgen. Een initiatief van St. Mirro.

https://mentaalvitaal.nl  
Mentaal Vitaal is er voor iedereen, die meer wil weten over mentale gezondheid en er zelf mee aan de slag wil. U vindt er informatie, mentale fitness tips & oefeningen, online cursussen & therapie en verwijzing naar hulp. Heeft u last van angst, piekeren, slaapproblemen, somberheid, stress en verdriet? Er zijn specifieke tools te vinden, gericht op deze thema’s. De meeste tools zijn gratis toegankelijk, sommige tools en therapieën kosten geld. Een initiatief van het Trimbos instituut.

https://snelbeterinjevel.nl  
Snelbeterinjevel.nl biedt 3 gratis online trainingen aan om te werken aan slaap-, pieker- en stressklachten. De trainingen kunt u zelfstandig volgen. U ontvangt dus geen begeleiding. Een training bestaat uit praktische oefeningen, die u kunnen helpen om uw klacht te verminderen. U kiest zelf welke oefeningen u eerst doet, en wanneer u ze doet. Een initiatief van het Trimbos instituut.

https://reumazorgnederland.nl/reuma
https://reumazorgnederland.nl/reuma-mentale-gezondheid
Hier vind u informatie over reuma, over mentale gezondheid en een filmpje met mindfulness oefeningen. Een initiatief van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.

Hulp regelen via de gemeente
https://regelhulp.nl
U kunt bij uw gemeente terecht voor hulp. In veel gemeenten is dat een Wmo-loket, een (sociaal) wijkteam en/of een jeugdteam. Een initiatief van de Rijksoverheid.