Skip to main content
Dit is een algemene afbeelding voor: Rotgevoelens door mijn ogen
Dit is een algemene afbeelding voor: Rotgevoelens door mijn ogen

Rotgevoelens door mijn ogen

Maar het zijn wel míjn ogen

Wil je meer weten?

Meer informatie over je oogproblemen

 • Oogvereniging
  De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland. Je kunt er terecht voor informatie en het uitwisselen van ervaringen. De Oogvereniging komt op voor jouw belangen waar het gaat om goede oogzorg en het meedoen in de samenleving. Bij de Ooglijn kun je terecht met al je vragen of als je gewoon even wilt praten over je oogprobleem.
 • Vereniging OOG in OOG (algemeen) of aangeboren oogproblemen
  Vereniging OOG in OOG komt op voor het welzijn en de belangen van mensen met een oogprothese en/of die met één oog kijken en mensen met anoftalmie of microftalmie, een (aangeboren) oogaandoening. De vereniging geeft voorlichting, verzorgt lotgenotencontact en behartigt belangen.

Meer informatie over ziek zijn als je jong bent

 • JongPIT
  JongPIT is een plek waar jonge mensen met een chronische aandoening elkaar kunnen vinden.
 • Op Koers Op Koers biedt groepscursussen voor kinderen en jongeren die chronisch ziek zijn of kanker hebben gehad. Broers en zussen en ouders/verzorgers kunnen er ook informatie vinden. Op Koers is een initiatief van het Emma Kinderziekenhuis.

Voor brussen

Je kunt je broers en/ of zussen (brussen) ook verwijzen naar het brussenboek.nl.

Voor ouders/verzorgers

En voor je ouders is er:

 • (Sch)ouders.nl
  (Sch)ouders is een platform van, voor en door ouders van een kind met een lichamelijke- en/of een verstandelijke beperking, chronische ziekte en/of ontwikkelingsstoornis (zorgkinderen). (Sch)ouders richt zich op onderwerpen waar ouders van zorgkinderen mee te maken (kunnen) krijgen op enig moment, wat voor soort beperking of aandoening ze ook hebben.